Några klargöranden

Jag är väl medveten om mina brister, felsteg och alla som jag svikit och jag vill inte på något sätt förringa det jag gjort. Jag har fått många mail och sms och tyvärr har jag inte haft möjlighet att svara på alla men jag passar på att här och nu tacka för allt fantastiskt stöd. Sverigedemokraterna har varit väldigt hårda i sina uttalanden och svängt sig med direkta lögner.

Jag kommer inte att hänga ut någon enskild person, det skulle vara under min värdighet. I media har man, med några undantag, skött det korrekt, men det som sagts om mig i inofficiella sammanhang har varit extremt vulgära och osmakliga. Allt detta bekräftas av personer med god insyn i partitoppen och som inte har någon som helst anledning att ljuga om det.

Jag skulle kunna skriva flera a4sidor om olika högt uppsatta företrädare som i flera sammanhang betett sig oacceptabelt, moraliskt förkastligt och rent svinigt. Många av dem har haft ren tur att det inte blivit offentligt i media. Jag kommer inte att låta mig utnyttjas av media som ett slagträd mot partiet.

Jag hoppas att de SD:are som läser detta får sig en rejäl tankeställare som de konservativa politiker de trots allt är och att man kanske bör leva som man lär. Det har sedan från SD:s sida florerat lögner om att jag hade återfallit i missbruk under riksdagens sommaruppehåll. Det stämmer att jag vid tre tillfällen drack mig berusad, utan att det blev för mycket. När man säger att någon återfallit i missbruk är det lätt att man kopplar det till att man återgått till gamla vanor, vilket inte var fallet. Det ska även tilläggas att företrädare till och med bjöd på alkohol, trots att de visste min bakgrund. Partiet tackade även nej att för 3000kr bjuda in en alkohol- och drogterapeut för att inför riksdagsgruppen berätta om hur beroendet fungerar. Till och med Lars Ohly sökte själv på eget initiativ en liknande alkohol- och drogterapeut efter Gudrun Schymans fylleskandaler.

Man påstår även att jag hade tagit narkotika och att detta ”redan hade kommit ut på nätet” Den enda sidan som detta stod på var ett inlägg på flashback av en anonym person som utgav sig för att vara min vän, men någon narkotika hade inte förekommit. Vad det sedan gäller överdosen SD hänvisat till i media så var detta efter beskedet att jag hade blivit petad. Det var inget livshotande men det var ändå såpass allvarligt att jag fick åka in till sjukhuset. Men tänk er själva – att ha ett beroende med allt vad det innebär och helt oförberett få beskedet att man inte längre är välkommen i det parti man uppoffrat allt för i sex år.

Nu såhär i efterhand mår jag under omständigheterna väldigt bra. Det är skönt att sitta som politisk vilde utan att ha en partipiska som viner vid voteringarna. Vi har nu ett omfattande arbete framför oss men vi har redan kommit en bra bit på vägen och tillsammans med alla andra runt om kring mig kommer vi att göra ett sjuhelvetes bra riksdagsarbete.

(En programförklaring kommer att finnas tillgänglig på bloggen i början av december så håll utkik!

Annonser

22 thoughts on “Några klargöranden

 1. ”Vi har nu ett omfattande arbete …” Vilka vi? Ser du dig fortfarande som Sverigedemokrat och ska jobba med dom andra för att göra ett bra riksdagsarbetet? Eller, menar du dig själv och din assistent när du skriver vi?

 2. Det finns flera intresseorganisationer som har beroendefrågor som sina hjärtefrågor och som är med och hjälper till. Jag tar inte åt mig all ära för det arbetet som kommer utföras i riksdagen… Jag har ingen som helst kontakt med SD.

 3. William.
  Jag upplevde dig som vaken, duglig, vänlig och hjälpsam under den tid jag var ledamot av riksdagen. Det som hänt därefter berör inte mig, utan jag tillönskar dig allt det bästa.
  Stellan Bojerud

 4. Om du nu ska ägna dig åt frågor angående droger, så kanske det är en tanke på att först sluta punda runt med narkotikaklassade tabletter och metadon (illegalt införskaffat)?

  Jag menar.. hur länge har du vart drogfri? Ett par veckor eller? Låt sådana som kan dessa frågor sköta detta istället – och lämna SD ifred. Ingen där vill ha med ditt ”engagemang” att göra. Du verkar besatt av något obestämbart. Sitta i riksdagen som en parasit är väl inget värdigt liv. För någon nytta där lär du inte åstadkomma.

 5. Från expressen som citerar dig:
  ” Jag har nått min personliga botten. Alkohol och ­droger står mig upp i halsen, säger han till Expressen och ­berättar om natten som ledde till att han blev inlåst på ett behandlings­hem.
  När ambulanspersonalen påbörjade återupplivningen var det i sista stund.”

  Då undrar jag vad du menar med ”Man påstår även att jag hade tagit narkotika”?
  Menar du cigaretter när du talar om droger, eller vad?

  Källa: http://www.expressen.se/nyheter/1.2613918/alkohol-och-droger-star-mig-upp-i-halsen

 6. Jag kommer ihåg när du pratade i Riksdagen ang. minskning av invandringen och knäppte ”kul Gunnar” (har döpt Gunnar till detta efter att han skulle försöka reda ut begreppet procent senare med en kulram) på nosen. Tack för det. Hoppas att du kommer tillbaka? Det var alltid intressant när du talade.

 7. Tjena William

  Först kan jag säga lycka till med att sluta dricka och allt annat ont i världen, jag menar det verkligen.
  Sedan känner jag mig som SD och röstat in dig i riksdagen väldigt besviken pga ditt handlade för stunden. Jag prickade i ditt namn specifikt bara för att du verkar smart och ha de rätta åsikterna(enligt mig).
  Snälla William vad du har emot SD ledning så får du ALDRIG rösta tycka you name it tvärtemot om de grunder jag röstade in dig på.

  Lycka till med att föra din talan i riksdagen

 8. Du var en av mina favoritpolitiker. Trist att du schabblade bort det, men missbruk är ju missbruk, du är inte den första. Tycker dock inte du bör ta det som hänt efteråt personligt, det var du som tabbade dig, det är synd om dig, men du vet hur media lurpassar på SD som hyenor, du vet hur spelreglerna är, och du tog det som kunde ha blivit en fantastisk karriär och knarkade bort det, och gjorde dig istället till en belastning.

  Hoppas du kryar på dig, och synd att du inte drog dig tillbaka för att sedan återkomma i SD efter några år, men man förstår ju vad du själv offrat i den här demokraturen iom ditt engagemang i SD. Och att du förlorade grunden att stå på efter dina återfall.

 9. Jag hoppas allt blir bra med dig William tack för den tiden du var med i SD. Du har betydit mycket för SD och jag hoppas du och SD kan bli vänner bara igen. Kommer fortsätta rösta på SD i valet 2014. Lycka till med allt William!

 10. Ping: Petzäll hotar SD på ny blogg ⁂ Nyheterna Dalarna-Tidningar på nätet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s