Gästade Aschberg i Radio1

Gästade idag Robert Aschbergs program, Radio1. Det är är en två timmar lång uttömmande intervju som avhandlar alltifrån alkohol- och narkotikabruk till min tid i Sverigedemokraterna och min nya roll som politisk vilde.

För er som vill lyssna på intervjun klicka här 

45 minuter in i intervjun börjar samtalen hagla in, somliga seriösa andra inte.

Annonser

6 thoughts on “Gästade Aschberg i Radio1

  1. Tummen upp, det är dags att något händer i missbruks vården i vårt land, vi har ju vår granne (Danmark) som vi kan lära oss av, som har mycket bra vård för missbrukare

  2. Helt klart Johan. Men i Sverige sätter okunniga moralister likhetstecken mellan narkotikapolitik och skadereduceringsåtgärder, d.v.s. vårdfrågor för narkomaner. Utopin om ett narkotikafritt samhälle just där – en utopi. Då gäller det att minimera skadarna av bruket och som du mycket riktigt påpekar har man kommit en bra bit på vägen i den frågan i Danmark vilket bland annat minskat prostitutionen, blodsjukdomar, dödsfall och kriminalitet.

    • Danmark har väl även börjat med att ge ”Heroin” till Heronister där Subetex eller Metadon inte funkar…

      Finns ju många flera länder som har bättre vård för missbrukare än Sverige

  3. Lyssnade på ”Aschberg”, intressant William, mycket intressant…… Lycka till med ditt framtida arbete kring narkotikapolitiska frågor – det har tidigare ofta varit något av en ”het potatis” i politiska sammanhang, vissa saker har inte varit ”rumsrena” att tycka – o har någon ändå öpnnat mun om det eländiga tillståndet, t e x ang utvärdering av kriminalisering, stopp för utskrivningar med mera så har man genast kallats saker som ”drogliberal” ”legaliseringsivrare” och jag vet inte allt – hoppas det blir ändring på det nu!

  4. Tja William! Hoppas du ska få ordning på dina missbruks problem. Tycker du ska satsa på dig själv och se till att du mår bra först och främst, politiken i andra hand. Är själv metadon patient sen sju år tillbaka, vilket har varit min räddning. Så jag tycker det är bra att någon tar tag i dom ofrivilliga utskrivningar som sker idag, och som får sådana hemska konsekvenser för patienten och dennes anhöriga. Men det är väldigt många frågor inom narkotika vården och narkotika politiken som behöver göras något åt. Först och främst måste vi ju kunna få ha samma rättigheter som alla andra patienter inom vården, evidens måste gå före moral. Sprutbytet. Sen måste man avkriminalisera bruket av droger. Kriget mot drogerna är ju egentligen bara ett krig mot oss narkomaner. Langarna gör man ju ingenting åt. Skulle komma med så många förslag och långa utläggningar, men jag låter det vara till en annan gång. Vill bara säga att jag tycker det är jävligt bra att du sitter kvar och att du tar upp dom här frågorna. För Sverige faller långt efter i utvecklingen i området. Men som jag började tycker jag att du ska tänka på dig själv först och främst. Också glad att du verkar ta avstånd från Sverige demokraterna och deras syn på människor. Roligt att någon politiker äntligen kan erkänna att man haft fel i vissa frågor, det ger bara mer förtroende för den personen. Sökte tidigare din mail adress på riksdags sidan, men hittade ingen.Hur som helst, Lycka till! Mvh Pirate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s